ProtaStructure 2025 ile Sismik Tasarım

ProtaStructure 2025 ile Sismik Tasarım

ProtaStructure 2025, yapı mühendisliği projelerinizde verimliliğinizi artıran sayısız yeni özellik sunuyor! Modellemeden analize, tasarımdan detaylandırmaya betonarme ve çelik yapı projelerinizin her adımında fark yaratmayı hedefleyen bu versiyonu keşfedeceğiniz webinar serimize eşsiz bir etkinlikle başladık. Bu webinarda Prota Yazılım Marmara Böl. Satış Yön. Burçin Şahinalp, ProtaStructure 2025’in sismik tasarım süreçlerinizde fark yaratacak yeni özelliklerini tüm detaylarıyla anlatıyor. 


ProtaStructure 2025 Sismik Tasarım Süreciniz İçin Neler Sunuyor?
İyileştirilmiş Yük Kombinasyonu Editörü
ProtaStructure, seçtiğiniz yönetmeliklere göre öngörülen yük kombinasyonlarını otomatik olarak oluşturuyor. Yeni versiyonla birlikte daha da geliştirilen yük kombinasyonları editörü ise artık daha düzenli bir görünümle destekleniyor. Ayrıca Yükleme Hazırlayıcısı ise daha verimli bir iş akışı için artık kombinasyon oluşturma seçeneklerini hatırlıyor.

Düşey Modal Deprem Analizi
Büyük açıklıklı kirişler, döşemeler, konsollar, süreksizlikler, eğimli kolonlar ve transfer elemanlar gibi özel durumlar içeren yapılarda düşey sismik davranışı daha hassas bir şekilde değerlendirebilirsiniz.
Düşey deprem analizine ve modal spektrum analizi yöntemine dair tüm detayları Düşey Deprem Etkileri yazımızda bulabilirsiniz.

Çok-Modlu İtme Analizi
ProtaStructure 2025 ile gelen çok-modlu itme analizi ile düzensiz ve yüksek mod etkilerinin hakim olduğu binaları kolayca değerlendirebilirsiniz.

Artımsal İtme ve Zaman-Tanım Analiz Sonuçlarının Görselleştirilmesi
Adım adım doğrusal olmayan analiz sonuçlarını, zaman-tanım alanında analiz animasyonlarını, plastik mafsal oluşum sırasını ve plastik mafsal performans durumlarını gerçek zamanlı olarak görüntüleyebilir ve analiz sonuçlarını detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. 
ProtaStructure’ın öne çıkan özelliklerinden Mevcut Bina Değerlendirme, 2025 versiyonu ile birlikte daha da güçleniyor.
Doğrusal olmayan hesap yöntemlerinden artımsal itme analizi için TBDY 2018 Bölüm 5B uyarınca yapılan hedef yer değiştirme hesabının detaylarını hazırladığımız dokümanda bulabilirsiniz. – TBDY 2018’e Göre Doğrusal Olmayan Artımsal İtme Analizinde Hedef Yer Değiştirme Hesabı
Geliştirilmiş Analiz Son İşlemcisi
Analiz sonuçlarını, binanın maruz kaldığı yükleme altındaki durumunu tüm detaylarıyla rahatça gözden geçirebilmeniz için ProtaStructure 2025, geliştirilmiş bir analiz son işlemcisi ile geliyor. Artık analitik model üzerinde istediğiniz elemanları veya düğüm noktalarını seçerek yalnızca seçtiğiniz değerleri inceleyebilir, fiziksel elemanları analitik çizgilerin etrafında görerek analitik modelin fiziksel modele nasıl entegre olduğunu kolayca gözlemleyebilir ve deplasmanları fiziksel katı model üzerinde sonlu eleman konturlarıyla birlikte görebilirsiniz.
ProtaStructure’da analiz sonuçlarını tüm detaylarıyla kolayca incelemenize imkan veren analitik model, yapılan analizler sonucunda elde edilen sonuçları animasyonlar, diyagramlar ve konturlar yardımıyla görselleştirmenizi sağlar.
Kapsamı genişletilen yönetmelik desteği, yapı projelerinizin her adımında verimliliğinizi zirveye taşıyacak sayısız yeni özellikleri ve değerli kullanıcılarımızın yorumları doğrultusunda yaptığımız iyileştirmelerle ProtaStructure 2025’i keşfetmek için hazırladığımız dokümanı inceleyebilirsiniz. – ProtaStructure Suite 2025 Yeni Özellikler