ProtaStructure'da TBDY 2018'e Göre Raporlama ve Analiz

ProtaStructure'da TBDY 2018'e Göre Raporlama ve Analiz


            Oynatma Listesi İçeriği:

1.  Proje Parametreleri Menüsü  ile kullanılacak şartnameleri belirleyebilirsiniz.

2.  Kat Düzenleme Menüsü ile yapınızdaki bodrum kat adedi, kat yükseklikleri, tip katlar ile ilgili değişiklikleri yapabilirsiniz.

3.  Malzemelerin Düzenlenmesi: Projede kullanacağınız beton, çelik sınıflarını belirleyebilirsiniz.

4.  Yük Kombinasyonlarının Hazırlanması : Projede kullanacağınız analiz tipini belirleyebilir, zemin itkisi, ısı ve rüzgar yükleme durumlarını da oluşturabilirsiniz.

5.  Deprem Parametrelerinin İncelenmesi ve Düzenlenmesi : TBDY 2018 şartnamesi ile ilgili parametreleri belirleyebilirsiniz. Yardımcı tablolar yardımıyla süneklik düzeyi seçimini kolaylıkla yapabilirsiniz.

6.  Model Seçeneklerinin İncelenmesi : Projede kullanacağınız analiz parametrelerini, diyafram seçimlerini yapabilirsiniz.  

7.  Bina Analizinin Yapılması ve Analitik Modelin İncelenmesi : ProtaStructure’da oluşturulan analitik modeli ve oluşan iç kuvvet diyagramlarını ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz.

8.  TBDY 2018 Deprem Düzensizliklerin İncelenmesi : 2018 deprem yönetmeliğinde kontrolü yapılması istenen A1, B2 vb. düzensizlik kontrollerinin sonuçlarını ProtaStructure’da oluşturulan analiz raporlarında inceleyebilirsiniz.

             9. Bağ Kirişli Perde Sistemlerinin İncelenmesi :  Bağ kirişli perde sistemlerinin kontrollerini ve uygunluğunu oluşturulan raporlar yardımıyla kontrol edebilirsiniz.

           10.  Döşeme Kontrollerinin Yapılması :  2018 deprem yönetmeliğinde kontrolü yapılması istenen 7.11.3 ve 7.11.5 maddelerinin sonuçlarını analiz raporlarında inceleyebilirsiniz.

    • Related Articles

    • TBDY 2018 'e Göre Raporlama ve Metraj

      İnşaat Yüksek Mühendisi Burçin Şahinalp’in anlatımıyla, “TBDY 2018 'e Göre Raporlama ve Metraj” temasıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, katılımcıların konuyla ilgili soruları da anlık olarak cevaplandırıldı. ? Webinar kapsamında anlatılanlar: ? ...
    • ProtaStructure ile TBDY 2018'e Göre Tasarım ve Analiz

      TBDY 2018’in önemli noktalarını öğrenmek ve ProtaStructure Deprem Yönetmeliği yeteneklerini keşfetmek için webinar kaydımızı izleyin. Webinar içeriği; Göreli Kat Ötelemeleri, Zemin sınıfları, Mod Birleştirme Analizi, Analiz Sonrası Tasarım ...
    • ProtaStructure 2019 ile TBDY 2018'e Göre Analiz ve Tasarım

      TBDY 2018’in önemli noktalarını öğrenmek ve ProtaStructure Deprem Yönetmeliği yeteneklerini keşfetmek için webinar kaydımızı izleyin. Webinar içeriği; - Göreli Kat Ötelemeleri, - Zemin sınıfları, - Mod Birleştirme Analizi, - Analiz Sonrası Tasarım ...
    • ProtaStructure ile TBDY 2018’e göre Analiz ve Tasarım

      ProtaStructure, betonarme, çelik ve kompozit yapı sistemlerinin modellenmesi için hızlı ve kullanıcı dostu araçlar sunmaktadır. ProtaStructure programında yer alan etkileşimli grafik editör ve dinamik veri giriş sistemi sayesinde yapısal model çok ...
    • TBDY 2018 Tasarıma Esas ve Temele Aktarılan Kuvvetler

      Bu yazı kapsamında bodrumsuz ve bodrumlu bina modelleri üzerinde TBDY 2018 4.10.3 maddesine göre tasarıma esas iç kuvvetlerin ve temele aktarılan yüklerin hesabının detayları paylaşılacaktır. Bu tasarım kılavuzunu ekte PDF olarak bulabilirsiniz.