Radye Temel Hesap Raporu Hazırlama Seçenekleri

Radye Temel Hesap Raporu Hazırlama Seçenekleri

ProtaStructure ile Kirişsiz Radye Temel ve Kirişli Radye Temel modelleyebilir ve bu modelin analizinModel sekmesinde yer alan Sonlu Elemanlar Radye Temel Hesabı ikonu yardımıyla yapabilirsiniz. Yapmış olduğunuz analizlerinizin raporlarını tek seferde oluşturabilirsiniz.

Raporu oluşturmak için Çizimler&Raporlar bölümünden Raporlar/SE Temel Raporu sekmesine tıklayınız.



SE Temel Raporu sekmesine tıkladığınızda Raporunuzun içeriğini belirlemek için seçim yapacağınız bir arayüz açılacaktır.  Arayüzün sol bölümünde yapı analizinizden önce belirlemiş olduğunuz yük halleri  ve yük kombinasyonları bulunacaktır.  İstediğiniz yük halleri ve kombinasyonunu işaretleyerek raporda bu yük durumlarının yer almasını sağlayabilirsiniz. Tümünü Seç/Kaldır butonuyla tek seferde tüm durumları seçip, iptal edebilirsiniz.



Genel bölümünde Raporun Başına Bildirim Özetini Ekle seçeneğini eklediğinizde temelinizde karşılaştığınız problemleri raporda görüntüleyebilirsiniz. 

 

Temele Aktarılan Kolon Yükleri İşaretini Eklediğinizde yapınızda bulunan düşey elemanlarınızın alt uç etkilerini tablo halinde yazılmasını sağlayabilirsiniz.




Sonlu Elemanlar Düğüm Noktası Bilgilerini Ekle: Temeliniz belirlemiş olduğunuz plak boyutlarına uygun olacak şekilde bölünmektedir. Her bir bölünen alan köşelerine düğüm noktası tanımlanmaktadır. Bu düğüm noktalarına ait koordinat bilgilerini ve noktalarınıza ait yay sabiti değerlerinizi t/m cinsinden görüntüleyebilirsiniz.




Sonlu Elemanlar Plak Bilgilerini Ekle : Bu bölümü işaretlediğinizde belirlemiş olduğunuz boyutlara göre bölünmüş plağınızın kalınlık ve köşe koordinat düğüm noktaları bilgilerini içeren tablo oluşacaktır.





Döşeme Donatı Hesaplarını Ekle butonuna tıkladığınızda radye temelinize ait yapmış olduğunuz donatı hesaplarınızı konturler yardımıyla görüntülenmesini sağlayabilirsiniz.




Döşeme Akslarının Profillerini Ekle butonuna tıkladığınızda temelinize tanımlamış olduğunuz hesap akslarının geçtiği noktalardaki deplasman ve moment diyagramlarını raporunuza ekleyebilirsiniz.





Zımbalama Kontrollerini Ekle bölümünü işaretlediğinizde zımbalama kontrolünü yaptırdığınız temelinizin raporu otomatik olarak radye temel hesap raporunuza eklenecektir.





Kolon Yerleşim Resimlerini Ekle seçeneğini işaretlediğinizde zımbalama hesabı yapmadan önce belirlemiş olduğunuz kolon yerleşimlerinizin konumu raporunuza eklenecektir.








    • Related Articles

    • TS500'e göre Tekil Temel Tasarım Kılavuzu

      ProtaStructure ile Tekil Temel Tasarımı oldukça kolay.  Siz kullanıcılarımız için ekteki dokümanda tekil temel tasarım detayları TS500 şartnamesine göre tarif edilmiştir. Hesapları doğrulama amacıyla bir bina kolonu için tekil temel seçilerek tek bir ...
    • ProtaStructure 2024 ile Kademeli Temeller, Asansör Çukurları ve Yatay Zemin Yayları

      ProtaStructure ile üst katlarda tanımlayacağınız perdelerin alt ve üst kotlarını değiştirerek kademe perdelerini ve asansör çukuru perdelerini oluşturabilir, kolonların alt uçlarındaki kotları ayarlayarak temel seviyesinden aşağıya veya yukarıya ...
    • Dilatasyonlu Yapıların Ortak Temel Çözümü için Model Birleştirme İpuçları

      Dilatasyonlu bina modellemesi, analizi ve tasarımı ProtaStructure ile kolayca yapabildiklerinizden… Bu kapsamlı webinerimizde Prota Yazılım Marmara Böl. Satış Yön. Burçin Şahinalp, ProtaStructure ile dilatasyonlu yapıların modellemesinde dikkat ...
    • Radye Temel Modelleme, Analiz, Tasarım ve Raporlama

      Kirişli ve kirişsiz radye temellere dair bilmek istediğiniz her şeyi bu webinarda bir araya getirdik. Modellemeden analize, tasarımdan raporlamaya, bu videoda ProtaStructure 2022'nin radye temel uygulamaları için sunduğu tüm özelliklere ve araçlara ...
    • Yama Bölgeleri ile Kirişsiz Döşeme ve Radye Tasarımı

      ProtaStructure’da kirişsiz döşeme ve radye temellerin ekonomik ve pratik tasarımı için sunulan güç bir özellik, sabit bir baz donatı kullanarak, bu baz donatının yetmediği kolon bölgelerinde ek donatı hesaplanmasıdır. Bu tasarım kılavuzunda döşeme ...