Mühendislik Araçları

Mühendislik Araçları

Programın içerisinde kullanılan ve desteklenen farklı yönetmeliklere uygun olarak hesap yapabilen araçları basit bir arayüzle size sunan bu makro sayesinde el hesaplarını hızlıca yapabilirsiniz.
Paspayı ve Ankraj Sekmesinde malzeme ve gerekli girdi bilgilerini vererek paspayını hesaplayabilir ve seçilen donatı çapı ve parametreleri için ankraj ve bindirme boylarını hesaplayabilirsiniz. ACI 318 ve Eurocode 2 gibi bir çok yabancı yönetmeliği de kapsayacak şekilde bu hesaplar yapılabilmektedir. Print Report butonuna tıklayarak ankraj raporunu oluşturabilirsiniz.

   

Kanca Boyu sekmesinde seçilen etriye çapı için yönetmelikçe verilen kanca boyunu görebilirsiniz.
Donatı Alanı Hesabı sekmesinde gereken demir alanı ve diğer parametreleri vererek donatı çap, adet ve aralığını hesaplatabilir ya da seçtiğiniz çap ve aralığın sağladığı metre başına donatı alanını görebilirsiniz.
Birim Çevirme aracı ile uzunluk, alan, hacim, kütle, yük ve basınç türü birimlerin çevrimini yapabilirsiniz.
Basit Kiriş Hesabı ile de çeşitli mesnetlenme koşulları için sabit ve yayılı yük altında basit kiriş analizi yaparak uç reaksiyonları elde edebilirsiniz. Kiriş atalet momenti program tarafından desteklenen çok çeşitli geometrilerden otomatik olarak alınabilir.
Uniform Akım Derinliği (Hidrolik):  Dikdörtgen, trapez veya dairesel kanallarda ‘Uniform Akım Derinliği’ durumuna göre debi, akım derinliği, kanal genişliği veya kanal eğimi değerlerinin hesabını yapar.
Tedrici Değişen Akım (Hidrolik): Dikdörtgen, trapez veya dairesel kanallarda ‘Tedrici Değişen Akım’ durumuna göre debi, akım derinliği, kanal genişliği veya kanal eğimi değerlerinin hesabını yapar.
  
    • Related Articles

    • Donatı Bindirme ve Ankraj Boyları

      ProtaDetails, dünya çapında kullanılan çeşitli yönetmeliklere göre donatı ankraj ve bindirme boylarını hesaplayabilir. Bu dökümanda çeşitli yönetmeliklere göre ankraj ve bindirme boyu hesapları detaylandırılmış şekilde örnekler üzerinden ...
    • Katman Araçları

      ProtaStructure'da Görüntü sekmesi altında yer alan ikonları kullanarak yapısal elemanları geçici olarak görüntüden kaldırabilirsiniz. 
    • Grafik Editör Kullanımı

      ProtaStructure programının en önemli modüllerinden biri olan Grafik Editör, bina analitik modelinin hazırlanmasında kullanıcıya büyük kolaylıklar sağlamaktadır. ProtaStructure açıldığında, öncelikle çalışılacak projenin seçimini sağlayan veya yeni ...
    • Basit Taban Plakası Bağlantı Makrosu

      Mafsallı tanımlanmış, moment aktarmayan kolon ayakları  basit taban plakası bağlantı makrosu  ile oluşturulabilir. Bu makro tasarım yapabilmekte ve hesap raporu oluşturabilmektedir. Basit Taban Plakası Bağlantı Makrosu,  Makro Galerisi >>Taban ...
    • Ayar Merkezi - 2

      ProtaStructure’da sistem genelinde tutulan tüm ayarlara Bina sekmesinde yer alan  Ayar Merkezi   ikonu  yardımıyla ulaşabilirsiniz. Şartnameler Bu başlığı tıkladığınızda Tercihler formunun sağında analizde ve tasarımda kullanılmakta olan ...