Kaynaklı Bayrak Levhası Bağlantısı

Kaynaklı Bayrak Levhası Bağlantısı

ProtaSteel'de çapraz bağlantıları "Kaynaklı Bayrak Levhası Bağlantı Makrosu" ile yapılabilir. Bu bağlantı otomatik tasarım yaparak hesap raporu oluşturabilir. Makro içerisinde yapılan değişikliklere bağlı olarak tasarım sonucunu güncelleyebilir. 

Bu bağlantı makrosu yatay çapraz, düşey çapraz yada makas elemanlarının bağlantı detaylandırmaları için kullanılır.

 "Kaynaklı Bayrak Levhası Bağlantı Makrosu",  Makro Galerisi >> Çapraz Bağlantıları menüsünde yer alır. 



Nasıl Kullanılır :

 "Kaynaklı Bayrak Levhası Bağlantı Makrosu"'nu seçiniz

1  – Ana elemanı seçiniz. Ana eleman diğer çapraz elemanların bağlandığı kolon, kiriş, makas alt üst başlığı yada çapraz olabilir. 

–  Çaprazı seçiniz. Varsa, diğer birden fazla çapraz sıra ile seçilebilir. 

Bağlantı oluşacaktır. 

Mavi şeffaf bir kutu ile gösterilen otomatik kesim nesnesi "görünürlük"  ayarlarından açılıp kapatılabilir.

    

Bağlantılar; levha, cıvata ve kaynaklardan oluşur. Bağlantıyı oluşturan tüm nesnelerin kendine özgü özellikleri vardır. Bu nesneler makrodan bağımsız olarak seçilebilir, silinebilir veya değiştirilebilir.  Çift-Tıklamayla nesne özellikleri açılır.

Bağlantı makrosu, makro simgesi    ile temsil edilir. Makro simgesinin üzerine çift tıklayarak yada makroyu oluşturan herhangi bir elemanı seçip (civata, plaka, kaynak, kesme nesnesi..) M+ENTER 'a basarak makroya ait tüm özellikler değiştirilebilir. Bağlantıyı oluşturan tüm nesneler yeni duruma göre kendilerini otomatik olarak ayarlayacaktır.

Makro özellikleri penceresinde bağlantının plaka boyutları, civata, ve kaynak ayarları yapılabilir. 

Aynı noktaya uygulanmış iki makronun süreklilik levhaları birbiri ile çakışabilir. Bu durumda makrolardan birinin özellik penceresinde eklenen berkitmelerden bir kaçının seçimi iptal edilmelidir. 



Makro özellikleri "Makro Önayarlar" bölümüne kaydedilerek farklı bağlantı noktalarında da kullanılabilir. 


ÖNEMLİ: Boru ve kutu profillerde profilin içerisine plaka uzatılarak kaynaklı bağlantı tanımlanmak istenebilir. Bu durumda civatalı bayrak levhası bağlantı makrosunun kaynaklı özelliği uygulanabilir. 

Öncelikle çaprazların bağlantısını civatalı bayrak levhalı bağlantı makrosu ile yapınız. 

Ardından makro özellikleri penceresinde "İkincil 1" seçiniz. Bu eleman bağlantı oluşturulurken seçilen ilk çaprazdır. 



Açılan pencerede "Kaynaklı" seçeneğini işaretleyip "uygula" ya basınız. Böylece aşağıdaki gibi sadece bir çaprazda kaynaklı bağlantı tanımlanmış olacaktır. 






Bu işlem her bir çapraz için ayrı ayrı yapılmalıdır. Makroyu tekrar benzer şekilde kullanmak için ise "varsayılana ata" seçeneğini işaretleyiniz. 

Makronun varsayılan ayarlarına dönmek için ise Araçlar >> Makro Varsayılanları komutu ile değişiklikleri temizleyebilirisniz. 


Çapraz elemanların bağlantılarının makrolar ile oluşturulmasını aşağıdaki videodan inceleyebilirsiniz. 



    • Related Articles

    • Kaynaklı Köşe Bayrak Levhası Bağlantısı

      ProtaSteel'de çapraz bağlantıları "Kaynaklı Köşe Bayrak Levhası Bağlantı Makrosu" ile yapılabilir. Bu bağlantı otomatik tasarım yaparak hesap raporu oluşturabilir. Makro içerisinde yapılan değişikliklere bağlı olarak tasarım sonucunu ...
    • Flanş Levha Moment Bağlantısı

      ProtaSteel'de kiriş - kolon bağlantıları "Flanş Levha Moment Bağlantı Makrosu" ile yapılabilir. Bu bağlantı bir ankastre bağlantı tipidir ve bağlantı tasarımını otomatik olarak yaparak hesap raporu oluşturabilir. Makro içerisinde yapılan ...
    • Kuşak Bağlantı Makrosu

      Kuşaklar ProtaStructure'da eklenerek ProtaSteel'e aktarılır. Ayrıca kuşak komutu kullanılarak ProtaSteel'de de aşık elemanları eklenebilir.  ProtaSteel'de aşık bağlantıları  "Kuşak Bağlantı Makrosu" ile yapılabilir.   "Kuşak Bağlantı Makrosu",  Makro ...
    • Mahya Makas Bayrak Levhası Bağlantı Makrosu

      Makas elemanlarının mahya noktasındaki birleşimlerini Bayrak Levhalı Mahya Bağlantı Makrosu  ile yapabiliriz.  Bu makro elemanlar arasına bir levha ekleyerek elemanların levhaya kaynaklı olarak bağlanmasını sağlar. Makro oluşturulurken temel prensip ...
    • Aşık Bağlantı Makrosu

      Aşıklar ProtaStructure'da eklenerek ProtaSteel'e aktarılır. Ayrıca aşık komutu kullanılarak ProtaSteel'de de aşık elemanları eklenebilir.  ProtaSteel'de aşık bağlantıları  "Aşık Bağlantı Makrosu" ile yapılabilir.   "Aşık Bağlantı Makrosu",  Makro ...