Detay Çizimlerinin Manuel /Otomatik Oluşturulması ve Çizimlerin Güncellenmesi

Detay Çizimlerinin Manuel /Otomatik Oluşturulması ve Çizimlerin Güncellenmesi

Detay Çizimlerinin Otomatik Oluşturulması

ProtaStructure > Detay Çizimleri Yöneticisi komutuyla, ProtaStructure’da analiz ve tasarımı yapılmış bir modelin tüm detay çizimleri otomatik olarak çizdirilebilir ve paftalanabilir. Detay Çizimleri Yöneticisi’ne Yapı Ağacı’ndan ve Başlangıç Ekranı’ndan da ulaşılabilir.


ProtaStructure Çizimlerini Güncelle

Analizi ve tasarımı ProtaStructure’da yapılmış bir modelin detay çizimlerini ProtaDetails’de oluşturduktan sonra, bu modellerde revizyon yapma ihtiyacı doğacaktır. ProtaStructure’da bir yapısal elemanın geometrisini ve donatılarını değiştirebilirsiniz veya bu elemanı tamamen silebilirsiniz. Böyle bir durumda, ProtaStructure > ProtaStructure Çizimlerini Güncelle komutlarıyla hazırlanmış tüm detay çizimlerini veya sadece değişen elemanlara ait detay çizimlerini güncelleyebilirsiniz. Bunun için modeldeki değişikliklerin ProtaStructure’da yapılıp kaydedilmesi gerekir.


Tüm Plan Kesitleri Güncelle

ProtaDetails’de oluşturulmuş kalıp planı kesitleri dinamik özellik taşımaktadır. Bunula birlikte kalıp planındaki kiriş, kolon, perde, döşeme, döşeme boşluğu, düşük döşeme gibi yapısal nesneler de Akıllı Nesne olduğu için ProtaDetails üzerinde bu elemanlar değiştirilebilir. Dolayısıyla, ProtaDetails’de kalıp planı üzerinde yaptığınız değişikliklerin plan kesitlerine yansımasını istiyorsanız ProtaStructure > Tüm Plan Kesitlerini Güncelle komutunu kullanabilirsiniz.

Çizim Özet Tablosu Oluştur

ProtaDetails bir detay çizimleri yönetimi yazılımıdır. Değişik detay çizimlerini farklı dosyalarda oluşturmuş olabilirsiniz. Hangi detay çiziminin hangi dosyada olduğunu çizim üzerine tablo şeklinde yerleştirmek istiyorsanız ProtaStructure > Çizim Özet Tablosu Oluştur komutunu kullanabilirsiniz.

Proje Parametreleri Tablosu Oluştur

Projede kullanılan Yönetmelik, Malzeme, Deprem Bölgesi, Zemin Bilgileri gibi parametreleri tablo olarak çizime ekleme istiyorsanız bu komutu kullanabilirsiniz.

Kiriş Donatı Tablosu Oluştur

Modeldeki kirişlerde kullanılan donatıları özetleyen tabloyu çizime eklemek için bu komutu kullanabilirsiniz. Bu komutun detayları Kiriş Detay Açılımları bölümünde anlatılmaktadır.

Kolon Etriye Detaylarını Çiz

Modeldeki tüm kolonlara ve perdelerde tasarlanmış etriyelerin açılımlarını bir arada çizdirmek için bu komutu kullanabilirsiniz.

Kolon Donatı Boy Açılımlarını Çiz

Modeldeki tüm kolon ve perdelerdeki boyuna donatıların açılımlarını çizdirmek için bu komutu kullanabilirsiniz. 
  

Antet Bilgileri 

Paftanın antet bölümünde #project_title, #sheet_name, #drawn_by, #designed_by, #checked_by, #presented_by gibi başında # işareti bulunan anahtar kelimeler (hashtag) ekleyebilirsiniz. Pafta ProtaDetails’e aktarıldığında bu kelimeler bulunarak yerlerine ProtaStructure > Antet Bilgileri bölümünde belirtilen değerler yazılacaktır.


 


    • Related Articles

    • Betonarme Detay Çizimlerinin Oluşturulması ve İpuçları

      ProtaDetails ile Betonarme Detay Çizimlerinin nasıl oluşturulduğunu öğrenmek ve önemli ipuçları yakalamak için videomuzu izleyin Video İçeriği; Kalıp Planı/Döşeme Donatı Planı Oluşturma Kolon Aplikasyon Planı Oluşturma Kolon/Perde Donatı Detayı ...
    • Tekil Temel Detaylarının Oluşturulması

      Genel Tekil temel detaylarını çizdirmek için  ekranın sağ bölümünde yer alan Çizimler penceresindeki Tekil Temel Detayları'nın üzerine sağ tıklayın. Karşınıza gelen Tekil Temel Detaylarını Çiz veya Tekil Temel Detaylarını Çiz (Tek Tek) komutunu ...
    • Kat Kirişleri Donatı Detaylarının Oluşturulması

      Kat Kirişleri Donatı Detaylarının Çizdirilmesi (Tüm Katlar) Kiriş donatı detayları, Kat Kirişleri Detayları bölümünden istenilen sayıda farklı ayarlar ile çizdirilebilir. Bunun için Çizimler penceresinden Kat Kirişleri Detayları başlığının üzerine ...
    • Kalıp ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin Tasarım ve Detay Çizimleri

      ProtaStructure 2022 ile Kalıp ve Taşıyıcı Kalıp İskelelerinin tasarım ve detay çizimleri çok kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Kalıplar benzer elemanlara göre otomatik tipleştirilmekte ve metrajları oluşturulabilmektedir. Bunun yanısıra, ...
    • Çelik Yapılarda İmalat ve Montaj Çizimlerinin Hazırlanması

      Prota Yazılım Teknik Destek Uzmanı Yasemin AKTAŞ'in sunduğu webinar kaydında ProtaSteel ile imalat ve montaj çizimlerinin hazırlanması ve özelleştirilmesi konularının anlatılmıştır.  Webinar ile ilgili içerik bilgisi aşağıda sunulmuştur.  ...